Oktatóink

Somogyi György

“Ha minden nap kitartóan gyakorlod a jógát, akkor képes leszel szilárdsággal és érettséggel fogadni az élet zűrzavarát.”

A jóga valóban teljesen megváltoztatta az életemet, és a világot körülöttem. Bármilyen órát látogatok, legyen az kezdő vagy haladó, Hatha vagy Bikram, mindig találok benne olyat, ami segíti az egyéni fejlődésemet, és be tudom építeni az általam tartott órákba is. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán kezdtem a jógát gyakorolni, és végeztem a vaisnava jógamester szakán. Hálás vagyok tanáraimnak, oktatóimnak, hogy megalapozták utamat a jóga útján, szerencsésnek mondhatom magam, hogy így a jóga igazi célját szem előtt tartva tudom az utamat egyengetni. A fejlődéshez semmi más nem kell, csak a gyakorlás. Legfontosabb a saját gyakorlás, de rengeteget tanulok az óráimra ellátogató emberektől is. Célom, hogy egyre közelebb kerüljek a jóga végső céljához, és amit megtanultam, át tudjam adni, hogy mások is ez által megtalálják a saját útjukat, és együtt fejlődjünk testileg és lelkileg.

 Jógainterjú Somogyi György jógaoktatóval

Kovács Szandra

Az egyetem után, 2002-ben költöztem Miskolcról Budapestre, majd gyermekeim születése után 2015-ben Pilisszentivánra.

Egy kedvtelésből elvégzett frissítő masszázs tanfolyam után 2004-ben elvégeztem az OKJ-s gyógymasszőr tanfolyamot, így a gázmérnöki diplomám mellé egy középfokú egészségügyi végzettséget is szereztem. Ehhez kapcsolódóan végeztem el a nemzetközi csecsemőmasszázs oktató tanfolyamot. Tapasztalatom szerint a masszázs az egészségmegőrzés, a testi, lelki, szellemi harmonizálás jól bevált eszköze a világon.

A csecsemőmasszázs oktatásával lehetővé tehetem, hogy közelebbi kapcsolat alakulhasson ki a szülők és a csecsemők között; a gyermekek már egészen fiatal korban megtapasztalják a masszázs jótékony hatásait.

Gyermekkorom óta érdekel az egészséges életmód. Nagyszüleimnek és szüleimnek köszönhetően már egészen fiatalon kapcsolatba kerültem a gyógynövényekkel. 2007-ben elvégeztem a természetgyógyászati alapismeretek tanfolyamot, reflexológus és fitoterapeuta szakképesítést szereztem. A természetgyógyászat megismerésével holisztikus szemléletmód alakult ki bennem.

Első várandósságom alatt, 2010-ben ismerkedtem meg a kismama jógával, ennek jótékony hatását megtapasztalva végeztem el még abban az évben a kismama jóga oktatói képzést Kotroczó Anikónál.

Gyermekeim jóga iránti szeretetének láttán, hogy szakszerűen tudjak együtt jógázni velük, 2018-ban elvégeztem a gyermekjóga oktató képzést Csíki Mariannál. A Gyermekeink Mozgásáért Egyesület tagjaként, mint gyermekjóga oktató, szeretném az óvodás kortól a tini korosztályig minden gyermekkel megszerettetni a mozgást, koruknak megfelelő alternatívát kínálni a számítógépes játékok, a közösségi médián való időtöltés, vagy a tévézés helyett.Jelenleg kismama- és gyermekjóga foglalkozásokat, LoveYourBelly hasizomregeneráló tréningeket tartok.

Várok minden ovist, sulist illetve kismamát nagy szeretettel!